Чим відрізняється локшина удон від рамена?

Основна відмінність удона від рамена при приготуванні локшини не використовується лужна вода кансуй. При приготуванні удона використовується найтовстіша локшина – від 2 до 4 мм в діаметрі. Колір локшини може бути від білого до брудно-білого, а консистенція м'яка та еластична.

По суті, локшина рамен – це той самий удон, але з яйцем. Рамен трохи тонше і, на відміну від удона може бути «кучерявим». Рамен прийнято подавати у складі супів. Рисова локшина має сірувато-білий колір, товщина локшини може змінюватись від 2 мм до 2 см.

У відмінність від жовтої італійської пасти удон має білий або сірий колір. Відрізняється та зовнішній вигляд локшини. У відмінність від тонких спагетті товщина удона складає 2-4 мм.

Найчастіше удон подають у вигляді локшинного супу в бульйоні місо з додаванням соєвого соусу і мирину (дуже солодке рисове вино), які надають локшина солодкувато-солонуватий присмак.