Чим самовар кращий за чайник?

Вода в самоварі м'якша і приємніша на смак, і до того ж він довше зберігає температуру.. Ваш чай буде завжди гарячим та ароматним. Ще одна головна відмінність самовару від чайника полягає у наявності краніка.

Для початку необхідно зняти трубу з самовару, повернути на місце конфорку, і поставити на неї порожній чайник для його прогріву. Трохи згодом самовар починає шуміти – це означає, що вода закипіла і можна, можливо починати заварювати чай. Зняти зігрітий чайник, заварити в ньому чай, і разом із самоваром поставити на стіл.

Різниця лише в тому, що латунний самовар нічим не покривають, його просто полірують до дзеркального блиску і має золотистий колір. Нікельований самовар має покриття з нікелющо надає апарату срібного кольору. Його також полірують до дзеркального блиску.

Чай із самовару зазвичай п'ють уприкуску, тобто цукор подається окремо. ЧАЙ П'ЄШ – ДО СТА РОКІВ ПРОЖИВЕШ. Самовар стоїть завжди у центрі столу. Він добрий – за своїм образом, за округлістю форм.