Чим корисні кісточки від винограду?

Насіння винограду багате на антиоксиданти, включаючи фенольні кислоти, антоціани, флавоноїди та олігомерні проантоціанідинові комплекси. Завдяки високому вмісту цих речовин кісточки захищають організм від окислювального стресу, пошкодження тканин та запалення.Nov 13, 2019

Але в кісточках міститься амігдалін. Під впливом шлункового соку він розпадається на глюкозу та синильну кислоту. Остання відповідає за токсичність ядер, через що ви ризикуєте отримати серйозне отруєння.

Якщо немає протипоказань до вживання, шкода кісточки організму не завдадуть. Але, звичайно, якщо є їх у розумній кількості. А ще треба обов'язково їх добре розжовувати. Потрапляючи в шлунково-кишковий тракт повністю, вони можуть пошкодити слизову.

Приймати 3 десь у день 30 хвилин до їжі. Порошок із виноградних кісточок потрібно вживати регулярно, щоб отримати профілактичний ефект чи пом'якшити симптоми якихось уже наявних захворювань. Наприклад, дорослі можуть з'їдати по одній-дві столові ложки шроту на день, запиваючи водою (приблизно склянку).