Чим корисна калина із цукром?

Зміцнює серце, судини. Сік містить такі мікроелементи як калій, магній, які життєво необхідні для нормальної роботи серцево-судинної системи. Знижує тиск, запобігає тахікардії. Істотно допомагає при терапії та профілактиці бронхіту, ангіни, а також багатьох патологій ЛОР органів.

Каліну краще не застосовувати при підвищеній кислотності, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки. Також не рекомендується пити чай з калини натще. А при підвищеній згортання крові калину не варто пити постійно.

Звичайна калина багата на мінерали, вітаміни та модні нині антиоксиданти. У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки. калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків достатньо п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день.