Харчові добавки – це речовини, що додаються до продуктів харчування для підвищення їх безпеки, підвищення тривалості їх зберігання, збереження або покращення їх смаку, консистенції або зовнішнього вигляду.Jan 31, 2018
Синтетичні речовини, які часто додають у продукти, можуть надавати організм наступне негативне вплив: Порушують травлення та викликають його розлади Шкідливі для кишечника. Негативно впливають на роботу печінки, нирок.
Харчові добавки — речовини, що додаються в технологічних цілях в харчові продукти в процесі виробництва, упаковки, транспортування або зберігання для надання їм бажаних властивостей, наприклад, певного аромату (ароматизатори), кольору (барвники), тривалості зберігання (консерванти), смаку, консистенції тощо.
Добавки, отримані штучним шляхом Такі речовини зустрічаються в природі, проте для промислових цілей їх отримують синтетичним шляхом. Харчові добавки із цієї групи нерідко називають «ідентичними натуральним». Наприклад: Е300 – аскорбінова кислота.