Чи треба замочувати сочевицю перед варінням супу?

Але ми повинні уточнити, що немає потреби у замочуванні всіх сортів сочевиці. Коричнева сочевиця, наприклад, потребує замочування перед варінням. На відміну від квасолі, коричнева сочевиця не повинна замочуватися годинами, 1 година – достатньо часу. Потім воду зливають і варять сочевицю до готовності.

Червона та жовта сочевиця не вимагає замочування і добре розварюється. А тому чудово підходить для приготування пюре, каш та густих супів. Викладіть промиту сочевицю у каструлю та додайте воду. Після закипання води готуйте бобові 10-15 хвилин.

0:582:08Suggested clip 41 secondsЯк і скільки замочувати сочевицю перед приготуванням – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Сочевиця, що використовується через кілька місяців після збору, замочується приблизно 8 годин. Зі зростанням часу, що минув з моменту збирання врожаю, зростає і час замочування, необхідне підготовки сочевиці перед варінням: 12, 18 і навіть 24 години – для сочевиці, якій уже рік.