Замочіть тушку у воді з яблучним оцтом чи лимонним соком (1 чайна ложка на літр). Ви тримаєте гусака у цьому розчині у прохолодному місці 5-6 годин. Натріть сіллю тушку і залийте білим вином, кислим фруктовим або ягідним соком, наприклад, журавлинним або апельсиновим. Витримуйте 10–12 годин у холодильнику.
Для того щоб гусак вийшов ароматнішим і ніжнішим, маринувати його потрібно не менше 2 діб. У середньому на приготування 1 кг птиці йде 60 хвилин. Чим більше гусактим довше він запікається.
Зелень (петрушка, кріп, майоран). Спеції та прянощі (перець, паприка, кмин, гвоздика, мускат, кориця, бадьян, ягода ялівцю, сіль).