Чи потрібно промивати готовий рис?

Не промивайте відварений рис у холодній воді. Від цього всі поживні якості рису губляться.

Отже, перед варінням Мал необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте Мал приблизно п'ять разів, щоб позбутися крохмалю. Будьте уважні: Мал для суші або різотто промивати не потрібно, після варіння він має стати клейким!

Оброблений кругло- або середньозернистий Мал потрібно промивати, щоб зменшити склеювання зернят. А ось елітні сорти (басмати, жасмин, дикий, бурий, індійський, червоний) Мал) не вимагають промивання після приготування.

Рятуємо Мал

  1. Для початку зніміть кришку, поставте каструлю на слабкий вогонь та варіть Мал 5 хвилин – якщо води не дуже багато, вона повинна встигнути википіти. …
  2. Якщо води багато, злийте все, що можна, відкиньте крупу в дрібне сито, дайте стекти надлишкам вологи.
  3. Якщо Мал злипся, його можна промити у холодній воді.