Чи потрібно чистити картопля Бебі?

Добре промийте "бейбі" картопля і обсушіть її на рушник (чистити картоплю не треба).

Молоду картоплю викопують до того, як у неї сформувалася щільна шкірка. Вона може бути будь-якого сорту, але незалежно від цього поводитиметься як картопля для варіння, залишаючись щільною, восковою. Відрізнити її від просто дрібної картоплі можна по шкірці: вона завжди “кудлата”, з тонкою шкіркою.

Візьміть великий поліетиленовий пакет, насипте кам'яну сіль (0,5 кг). Відправте в пакет помитий водою картопля. Добре потрясіть пакет, потім трохи потріть. Дістаньте молода картопля з пакета та обмийте під проточною водою.

Зовсім молоду картоплю обов'язково треба чистити перед варінням. Його шкірка дуже легко відокремлюється від м'якоті. Якщо зварити таку картоплю у мундирах, то на дні каструлі виявиться шар із тоненьких лусочок картопляної шкірки. Щоб потім додати в картопля масло, доведеться перекласти відварені бульби в інший посуд.