Чи можна заварювати соснові шишки?

Соснові шишки містять безліч вітамінів, які допоможуть зміцнити здоров'я та тримати організм у тонусі. Цей чай має приємний хвойний аромат, а готується він простіше простого.. Головне – вчасно зібрати сировину для напою, коли гулі ще зовсім молоді. І збирати їх потрібно в екологічно чистому місці.

Свіжі соснові голки та шишки поміщають у склянку, заливають горілкою або розведеним спиртом до країв (співвідношення шишок та горілки – 50/50). Настій витримують протягом 10 днів у теплому місці щільно закритим. Потім проціджують і використовують по 10-20 крапель із теплою водою 3 рази на день до їди.

Ця в'яжуча речовина бореться із запаленнями, кровотечами та токсинами. Аскорбінова кислота у складі зміцнює імунітет та заспокоює нервову систему. Молоді соснові шишки також містять вітаміни В, К та Р, кальцій, залізо, магній, фосфор, цинк та інші корисні макро- та мікроелементи.

Соснові шишки мають сильні антибактеріальні та протигрибкові властивості. Містять вітаміни С, В та Р, каротин. Смачні ласощі з соснових нирок допомагає позбутися хвороб ротової порожнини та горла.