Чи можна пшеничне борошно замінити?

Пшеничне борошно можна замінювати вівсяної, кукурудзяної, кокосової, гречаної, нутової, житньої, рисової тощо. д. Ram. 18, 1443 AH

Для заміни 1 склянки пшеничного борошна, можна, можливо використовувати:

  • рисову борошно – 7/8 склянки;
  • картопляний крохмаль – 5/8 склянки;
  • кукурудзяна борошно – 1 склянка;
  • суміш гречаної та пшоняної борошна – 1 склянка;
  • кокосову борошно – ¼ склянки.

Saf. 1, 1442 AH

Для заміни пшеничного борошна в дріжджовій випічці можна, можливо використовувати: цільнозернове борошно, житнє борошно, борошно зі спельти або борошно з полби. Для заміни пшеничного борошна у випічці без дріжджів підійде: борошно без глютена, крохмаль, цільнозернове і житнє борошно.

Сьогодні багато хто робить наголос на безглютенову борошно, тому що сам глютен (клейковина) руйнує епітеліальний шар кишечника, через що не засвоюються вітаміни та мінерали. Пшеничне борошно можна вживати тим, хто не має непереносимості глютена.