Знайте, що оливкова олія має унікальну якість – навіть по закінченню зазначеного терміну придатності і набагато пізніше воно не стає шкідливим для здоров'я.
Чим небезпечні прострочені продукти? Гастроентеролог-імунолог Надія Королькова стверджує, що люди, які вживають прострочені продукти, наражають своє здоров'я на небезпеку. Така їжа містить бактерії та грибки, що викликають інтоксикацію організму.
Невідкритий продукт може лежати в холодильнику ще три тижні після закінчення терміну придатності, а відкритий – тиждень (якщо тільки на ньому немає плісняви або він не втратив колір).Ось продукти, які можна їсти довше, ніж зазначено на упаковці.
- Яйця. …
- Хліб. …
- Макарони. …
- Сухі сніданки.
May 23, 2022