Чи можна їсти рис при цукровому діабеті другого типу?

Люди з діабетом можуть вживати білий рис, але його кількість необхідно обмежити, оскільки він містить багато вуглеводів і може призвести до підвищення рівня глюкози крові.

Червоний та коричневий сорти рису менше піддаються обробці, за рахунок чого містять набагато більше клітковини та корисних мікроелементів, ніж білий. Мал. Ці сорти рису при цукровому діабеті краще, тому що мають середній глікемічний індекс (50-55), а значить глюкоза крові підвищують повільніше, ніж білий.

За словами лікаря, білий Мал – це простий вуглевод, який діє організм так само, як і солодкі продукти. "Мал має досить високий глікемічний індекс, він підвищує рівень глюкози у крові.

Люди, які стежать за рівнем цукру в крові, повинні пам'ятати, які каші не можна їсти при діабеті 2 типу: з усіх видів пшеничного крупи, включаючи манку; будь-які каші швидкого приготування (мюслі, дрібні зернові пластівці); з білого рису.