Як робиться гречана крупа?

Крупу гречану (гречку) виробляють із гречки. Технологічний процес виробництва гречаної крупи приблизно наступний. Гречка очищається від пилу та домішок, потім надходить у пропарювач. Після цього гречка надходить у рушильну машину, де відбувається процес її лущення і гречка стає гречаною крупою.

Іноді замість пропарювання гречку обробляють за допомогою прожарювальних апаратів з інфрачервоним випромінюванням. Воно майже повністю руйнує вітаміни та значно погіршує склад білків та вуглеводів, що містяться у зерні.

КРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ Пропорція води та крупи завжди однакова: на 1 частину гречки 2 частини води. Всипати обсмажену гречку та довести на сильному вогні до кипіння. Зняти шумівкою піну, додати олію. Зменшити вогонь та варити гречку 6-8 хвилин.