Навіщо потрібні 20% вершки?

Вершки жирністю 20% ще нестабільні для утворення пишного вершкового крему, зате чудово підійдуть для крем-супів, жульєнів, самостійних заливок для пирогів або приготування паштетів.. Вершки 23% жиру та вище відносяться до кулінарних.19 Dec 2021

20 – 30% жирності призначені для приготування підливок, соусів та крем-Супов. 33 – 38% – для збивання. Без них не обійдеться приготування легких повітряних кремів для тортів чи десертів. Вершки жирністю менше 30% не підходять для приготування десертів, їх важко збити без спеціальних добавок-загусників.

Вершки жирністю 20% називають кавовими, тому що зазвичай саме їх додають у кава, чай, какао. Але можна, можливо пити їх та як Самостійний напій. Такі вершки підходять для кремів, вершкових заправок, підлив та соусів. У них можна, можливо запікати продукти, додавати у салати, робити на їх основі супи-пюре.

Технологія приготування досить проста. Охолодіть вершки і почніть збивати міксером або віночком, одночасно починайте всипати сухий загусник невеликими порціями. Збиваємо до загусання та збільшення вершкової маси в обсязі. Після приготування раджу охолодити збиті вершки 5-10 хвилин.