Чим шкідливий ксантанова камедь?

Ксантанова камедь не становить жодної загрози людському організму. Він офіційно дозволений у Європі, США, Канаді, Японії та Китаї. Ксантан немає протипоказань, оскільки він абсолютно не засвоюється організмом. Він низькоалергенний, безпечний, і це підтверджено офіційними дослідженнями.

Однак, низка досліджень показує, що користь цього продукту в схудненні дуже спірна, а часто його вживання може призвести до порушень роботи ШКТ. Якщо ж вживати невелику кількість гуарової камеді, то здоров'я буде поза небезпекою.

Харчова добавка Е415 вважається безпечною для здоров'я людини. При неконтрольованому вживанні продуктів харчування, до складу яких входить Е415, можливі появи метеоризму та здуття живота.

Застосування ксантанової камеді дозволяє: збільшити в'язкість та еластичність фаршу; отримати більш стабільну та пластичну структуру готового продукту; зменшити втрати вологи при термообробці та подальшому зберіганні готових продуктів.