Як правильно приготувати тісто?

Скільки місити тісто на заквасці?

Житнє борошно заливається теплою водою і ставиться на добу у тепле місце. Так само робимо через добу на другий день, на третій і четвертий, додаючи борошно та воду. Коли закваска буде готова (виходить на п'ятий день), частину беремо для тесту (200 гр), решту прибираємо на зберігання в холодильник (не більше тижня). Збережена копія

Скільки потрібно закваски на 500 г борошна?

Якщо ми хочемо пекти хліб тільки з пшеничного борошна, то нам треба заквасити 30-40% пшеничного борошна. Це означає, якщо в рецепті коштує 500 грам пшеничного борошна, то нам треба щонайменше 150 і саме багато 200 грам пшеничні закваски. Обчислюється так: у рецепті коштує 400 гр.