Як насолоджуватися смаком і правильно їсти фондю: поради та рецепти

Фондю – це страва, яка сягає своїм корінням до швейцарської кухні і є справжнім гурманським частуванням. Це об'єднання сиру та розтопленої олії або бульйону, в якому занурюються різні інгредієнти, такі як хліб, овочі та м'ясо, для надання їм неповторного смаку та аромату. У правильного вживання фондю є свої секрети та правила, дотримання яких допоможе вам дожитися повної насолоди цією стравою.

Перший і, мабуть, найважливіший крок у приготуванні та вживанні фондю – це правильний вибір сиру. Для цього страви найкраще підходять сири із середньою м'якістю та здатністю розтопитися, такі як ементаль, грюєр, розсільний сир чи комбінація з кількох сортів. Від правильного вибору сиру залежить ідеальна текстура розчиненого фондю. Також варто відзначити, що на спеченому шматочку хліба можна визначити якість сиру.

Коли ви вже вибрали необхідний сир для фондю, потрібно правильно підготувати його. Спочатку сир потрібно натерти на великій тертці або нарізати на маленькі шматочки, щоб він розтопився разом з іншими інгредієнтами. Потім сир слід змішати з деякими препаратами, такими як пиво крафтове, часник або кукурудзяний крохмаль, які дозволяють сиру стати більш гладким і надати соусу м'який смак.

Основні правиласкладові
Не поглинайте фондю надто швидко.300 гр шоколаду, 50 мл вершків, фрукти (полуниця, банани, мандарини)
Використовуйте спеціальні вилочки для нанизування їжі на вилку.1 чайна ложка олії, 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Не забувайте про перевдягання у захисні предмети.1 булошка, 1 лист, що обертає (наприклад, оливковий лист)
Будьте обережні з гарячими інгредієнтами.1 зелене яблуко, 1 апельсин, 1 груша, 1 білий шоколад
Насолоджуйтесь ароматами та смаками.палички шоколадні, 1 жменя мигдалю

Як правильно користуватися фондю?

Фондюшниця – це дуже простий винахід. Вона складається з казанка, який піднятий на три ніжки, пальники та довгих виделок. Казанок є тим самим місцем, де розтоплюють сир або шоколад. Потім, озброївшись вилкою, в нього вмочують, наприклад, хліб, бісквіт, ягоди чи шматочки фруктів..

Як їдять сирне фондю?

Взагалі їсти фондю Досить просто. На довгу вилку насаджують шматочок гарніру і мачають його в ємність із сиром. Потім вилку дістають із фондюшниці, дають стекти надлишкам сиру та застигнути сиру на вилці. Потім вилку кладуть на тарілочку і чекають, коли шматочок трохи охолоне, макають у соуси (якщо вони є) і тоді їдять.

Що можна плавити у фондю?

Крім хліба, до сирного фонду можна запропонувати менш класичні варіанти: печериці, креветки, цвітну капусту, стручкову квасолю.

Що можна їсти у фондю?

За класичним швейцарським рецептурою, до складу фондю входить сир, біле сухе вино (іноді в поєднанні з киршем), крохмаль і мускат. Страву подають гарячою. А їдять його, обмокуючи в загуслу сирну масу шматочки хліба.