Як можна перевірити наявність крохмалю

У воду додаємо настоянку йоду та капаємо на продукт. Якщо продукт посинів, крохмаль у ньому є, якщо не посинів – то ні.

Як перевірити чи є у продукті крохмаль?

Крохмаль здатний набухати. Він повільно вбирає холодну воду, але з розчиняється у ній, а воді, нагрітої до 60 – 700С, він перетворюється на клейстер. За калорійністю – у 100 г крохмалю – 350 ккал.

Як зрозуміти, що це крохмаль?

Крохмаль – Аморфний білий порошок. Він не розчиняється у холодній воді, а в гарячій воді порошок набухає та розчиняється, утворюючи колоїдний розчин – клейстер. Під мікроскопом видно окремі зерна крохмалю.