Для чого добре гарбуз

Гарбуз – це природний засіб очищення організму, для виведення рідини, поліпшення травлення, як сечогінний засіб. Її застосовують у програмах лікувальних дієт, для покращення зору, обміну речовин, при гіпертонії, туберкульозі. У профілактиці онкології вона також ефективна.

Як правильно їсти гарбуз для користі?

Соковитий і насичений смак сирого гарбуза робить його самостійною закускою або гарніром. З неї готують вітамінні салати та смузі. Вдалим (і у смаковому, і у вітамінному плані) вважається поєднання сирого гарбуза з яблуками та морквою. Сирий гарбуз багатий корисним для очей, імунної системи, шкіри та кісток вітаміном А.

Кому корисно їсти гарбуз?

Кому лікарі рекомендують їсти гарбуз? Страви з відвареного та тушкованого гарбуза лікарі-дієтологи включають у меню людей, які страждають підвищеним вмістом соляної кислоти в шлунку та виразкою дванадцятипалої кишки. Крім того, гарбуз рекомендують включати до раціону діабетикам.