Каротину в гарбузі справді достатньо — в 4–5 разів більше, ніж у моркві. Але й інших вітамінів та корисних речовин тут хоч греблю гати. – Гарбуз – чудове джерело вітамінів групи В, РР, Е, С, антиоксидантів, мікроелементів, заліза, магнію, калію, фосфору та клітковини, – Каже лікар-дієтолог Ірина Бородіна.25 сент. 2021 р.
Чим корисний гарбуз запечений У духовці?
Запечений гарбуз очищає сечостатеву систему, допомагає позбутися каменів у нирках, хронічного циститу та пієлонефриту.. Ця страва допоможе впоратися із розладами нервової системи, нормалізує сон, знімає стрес. Очищає та відновлює функції печінки.
Які хвороби лікує гарбуз?
Гарбуз – це природний засіб очищення організму, для виведення рідини, поліпшення травлення, як сечогінний засіб. Її застосовують у програмах лікувальних дієт, для покращення зору, обміну речовин, при гіпертонії, туберкульозі. У профілактиці онкології вона також ефективна.