Як називається золото, яке можна їсти?

Їстівне сусальне золото Сусальне золото у кулінарії застосовують досить широко. Є навіть свій номер харчової добавки – Е175. У багатьох елітних ресторанах Індії можна спробувати покриті позолотою торти та тістечка, в Японії випити позолочену каву, а в Європі знайти елітний алкоголь із пластівцями сусального золота.

Можна, можливо чи є сусальне золото Виявляється, при попаданні в організм сусальне золото не може заподіяти жодної шкоди. Занадто тонкі листи не можуть подряпати, а у складі немає нічого, що може спричинити алергію. Саме з цієї причини воно вважається їстівним та використовується для прикраси страв.

Харчове золото надзвичайно м'яке, тобто воно нездатне до утворення крайок, а отже, безпечне. Позначається харчове золото як E175 – це стандартна харчова добавка, що числиться в Європейському списку добавок. Іншими словами, золото використовується як харчового барвника.

Сусальне золото (сусаль) – найтонші (близько 100 нм) листи золотаякі зазвичай використовуються в декоративних цілях. Вони наклеюються на поверхню, створюючи враження, що предмет повністю зроблений золота.