Чи потрібно замочувати вівсяну крупу?

Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду крупу крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч. Взагалі дієтологи радять ніколи не вживати без попереднього замочування крупи, що містять глютен, – Овес, жито, ячмінь, пшеницю.

Для скорочення часу після промивання вівсянку необхідно залити рідиною та залишити на ніч. Однак воду вранці потрібно обов'язково злитиоскільки вона вже не підійде для подальшого приготування. Справа в тому, що при замочуванні у зернах зменшується кількістю фітинової кислоти.

Щоб деактивувати антинутрієнти, злакові крупи необхідно замочувати на ніч або хоча б на кілька годин перед приготуванням. В результаті крупа перетравиться і засвоїться набагато краще.

Лінива вівсянка – Унікальний здоровий сніданок миттєвого приготування, вам навіть не доведеться підходити до плити. Потрібно просто все взяти, змішати в банку та залишити в холодильнику на ніч.