Як подрібнити мак?

Мак просіяти, промити в холодній воді, заварити окропом, дати постояти 5-7 хв, заварити вдруге, залишити ще на 3 хв, потім воду злити, мак віджати і потовкти у ступці, додати цукор, мед або патоку і закип'ятити. Це у національній кухні.

Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин. Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. Дати стекти воді. Пропустити набряклий мак тричі через м'ясорубку з дрібними ґратами.

Промитий мак перекладаємо в глибоку каструлю та заливаємо молоком. Відправляємо каструлю на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і періодично помішуючи, варимо близько 50 хвилин. Через 50 хвилин начинка виглядатиме приблизно ось так.