Якою водою заливати рис для плову холодною чи гарячою?

Заливати його потрібно гарячою водою, а краще окропом. Якщо залити холодною, то процес приготування зупиниться і почнеться заново.13-Jan-2019

Прийом з холодною водою найбільш зручний при вогнищному приготуванні плову, коли ми маємо справу з більш високими та "інтенсивними" температурами і коли бурхливе закипання зірвака небажане. При приготуванні плову на електричній або газовій плиті краще скористатися окропом.

Промийте Мал у холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий Мал більш розсипчастим. Залийте Мал холодною водою, щільно закрийте кришку та поставте на максимальний вогонь. Як тільки вода закипить – посоліть Мал та перемішайте.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слідує замочувати рис при температурі води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис у холодній воді, але більш тривалий час, то результат буде майже таким же добрим, як при замочуванні у гарячій воді.