Що роблять із змієголова?

Змієголова можна згасити, посмажити, запекти в духовці або на грилі з ароматними спеціями, зробити биточки або котлети. Цей мешканець прісноводних водойм має пісне м'ясо, тому при його приготуванні у фарш можна додавати свинячий жир, масло вершкове, а при гасінні — сметану.11 Aug 2018

У «змія» чи «угря», як його називають приморські рибалки, – біле, безкісткове (тільки хребет) і дуже смачне м'ясо. Рибу можна не лише посмажити, згасити, запекти з овочами в духовці, а й приготувати з м'яса змієголова котлети, чебуреки, пироги або зробити хе з цибулею, оцтом і спеціями.

Змієголов імператорський 20 см-5000₽. Змієголов червоносмугий 40 см-2500₽.

Змієголови тілом дуже нагадують миня та амію, яких можна зловити у місцевих водоймах. Від миня змієголови відрізняються великими лусочками на голові, плавці у миня хоч і довгі, але менші у розмірах. У миня під нижньою щелепою є один вусик і парочка вусиків на верхній щелепі.