Як смачно зварити шматок м'яса?

Варене м'ясо вийде соковитимякщо покласти його в киплячу воду великим шматком і потім варити на дуже маленькому вогні. Щоб жорстке м'ясо стало м'якше, витримайте його 2-3 години у воді, до якої доданий оцет або лимонний сік.

Так, у каструлі невеликі шматки зваряться за 30 хвилин, Середні, вагою близько кілограма-півтора, – за годину-півтора, а великі, у тому числі на кістки, – за 2 години. У мультиварці невеликі шматки дійдуть до готовності за годину, середні – за 2 години, а великі та на кістки – приблизно за 3 години.

Бульйон з телятини та кролика вариться до 1,5 години, до готовності яловичини або копченого м'яса доведеться почекати довше – 2,5-3 години, свинини – до 2,5 години, курки – 1-2 години, а баранини – до 2 годин. Головне, не перестаратися, оскільки переварений бульйон набуває неприємного смаку.