Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру чи 15 мл 40-відсоткової глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.
Що додати у горілку для пом'якшення?
Для пом'якшення горілки використовують:
- гліцерин – на 1 л розведеного спирту додають до 5 мг речовини;
- глюкозу – препарат, доступний в аптеці, беруть у співвідношенні 10-20 мл на 1 літр продукту;
- декстрозу – від 1 до 4 грамів на 1 літр напою;
- цукор – на 1 літр знадобиться 1 столова ложка.
Як пом'якшити спирт глюкозою?
Для того щоб розбавити самогон глюкозою, необхідно приготувати її 20-40% розчин. Такий спосіб пом'якшення підійде для напоїв із будь-якої сировини. Найкраще розводити дистильованою водою. Якщо Ви купуєте готовий розчин глюкози, то зазвичай на тарі написано його відсоткову частку.