Як зробити м'який спирт

Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру чи 15 мл 40-відсоткової глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.

Що додати у горілку для пом'якшення?

Для пом'якшення горілки використовують:

  1. гліцерин – на 1 л розведеного спирту додають до 5 мг речовини;
  2. глюкозу – препарат, доступний в аптеці, беруть у співвідношенні 10-20 мл на 1 літр продукту;
  3. декстрозу – від 1 до 4 грамів на 1 літр напою;
  4. цукор – на 1 літр знадобиться 1 столова ложка.

Як пом'якшити спирт глюкозою?

Для того щоб розбавити самогон глюкозою, необхідно приготувати її 20-40% розчин. Такий спосіб пом'якшення підійде для напоїв із будь-якої сировини. Найкраще розводити дистильованою водою. Якщо Ви купуєте готовий розчин глюкози, то зазвичай на тарі написано його відсоткову частку.