Як правильно спекти хліб із закваски

Як будується рецепт хліба на заквасці?

Хліб на заквасці, простий як 1-2-3. Цей рецепт домашнього хліба на заквасці простий як 1-2-3. У буквальному значенні, оскільки «раз-два-три» це і є весь рецепт. Кожен, хто хоч раз перераховував співвідношення інгредієнтів у різних рецептах хліба, щоб спекти менше чи більше, знає, що помилитися тут легко.

Скільки потрібно закваски на 500 г борошна?

Якщо ми хочемо пекти хліб тільки з пшеничного борошна, то нам треба заквасити 30-40% пшеничного борошна. Це означає, якщо в рецепті коштує 500 грам пшеничного борошна, то нам треба щонайменше 150 і саме багато 200 грам пшеничні закваски. Обчислюється так: у рецепті коштує 400 гр.