Що міститься в курячому бульйоні: корисні властивості та рецепти приготування

Курячий бульйон – це неперевершений вибір для гарячого та поживного супу. Однак, крім чудового смаку, всередині цього домашнього дива ховаються інші корисні властивості.

Вітаміни та мінерали. Курячий бульйон – це справжня криниця корисних речовин. Усередині нього містяться вітаміни групи В, вітамін Е, магній, фосфор та калій. Магній та калій є важливими макроелементами, необхідними для нормального функціонування серця та нервової системи. Фосфор є будівельним матеріалом для кісток та зубів, а вітаміни групи В відіграють важливу роль в обміні речовин та роботі нервової системи.

Підтримка імунної системи Бульйон із курячого м'яса активує роботу імунної системи. Інгредієнти курячого бульйону, такі як цистеїн та глютамін, сприяють більш ефективному синтезу глутатіону, речовини, що зміцнює імунітет.

Поліпшення травлення. Курячий бульйон містить гелікон, амінокислоту, яка покращує травлення та сприяє виробленню секреції травної системи. Також бульйон містить гліцерин, який допомагає відновленню пошкодженої клітинної структури кишечника.

Здорові кістки та суглоби. Курячий бульйон є багатим джерелом колагену, білка, що відповідає за здоров'я кісток, суглобів та шкіри. Регулярне вживання курячого бульйону сприяє зміцненню кісток, поліпшенню рухливості суглобів та зниженню ризику виникнення остеопорозу.

складКількість
Курка1 шт
Вода2 л
Цибуля1 шт
Морква1 шт
Селера2 стебла
Перець горошком5 г
Сільза смаком

Існує думка, що чим довше м'ясо та кістки варяться на повільному вогні, тим більше поживних речовин вони можуть передати в рідину. Бульйон містить [1] кальцій, магній, фосфор, кремній та сірку, Що пов'язує білок.

Що міститься у Куринному бульйоні?

В одній порції (400 грам) бульйон міститься третина добової норми вітамінів В9 та РР – фолієвої та нікотинової кислоти, необхідні для роботи кровоносної та ендокринної системи. Також у складі багато інших вітамінів групи В (тіаміну, рибофлавіну, піридоксину), колагену, кальцію, фосфору, магнію, L-карнітину.

У чому користь курячого бульйону?

Курячий бульйон сприяє зміцненню імунітету, покращує роботу органів травлення. Він корисний для легень, а також при інфікуванні верхніх дихальних шляхів. Доведено, що якщо регулярно вживати курячий бульйон, покращиться рух слизу в носовій порожнині і дихати стане легше.

Чим корисний суп на курячому бульйоні?

Натуральний курячий бульйон багатий на вітаміни групи В, які беруть безпосередню участь у нормалізації обміну речовин у всьому організмі, благотворно впливають на діяльність центральної нервової системи, а також допомагають справлятися з порушеннями сну та депресивними станами.