Як роблять вино: готуйся до захоплюючого занурення у мистецтво виноробства

Вино – це алкогольний напій, який отримується шляхом ферментації виноградного соку. Процес виробництва вина може зайняти від кількох місяців до кількох років і включає ряд ключових етапів. Кожен з них має свої особливості та впливає на кінцевий смак та аромат напою.

Перший етап у виробництві вина – збирання та обробка винограду. Виноград збирають вручну чи за допомогою спеціальних сільськогосподарських машин. Потім він повинен бути ретельно очищений від пилу, бруду та листя. Щоб зберегти свіжість та якість плодів, виноград перед переробкою доставляють у льохи, де він охолоджується та сортується.

Другий етап – дроблення та віджимання. Виноград необхідно переробити, щоб одержати сік. Для цього проводять дроблення ягід, а потім здійснюють віджимання. В результаті виходить сусло – суміш виноградного соку, шкірки, кісточок та інших твердих частин плода. Щоб виділити рідку частину, сусло проходить процедуру фільтрації.

Третій етап – Бродіння. Додавання пісочних ям нівелює вплив лінгвістики на результат, дозволяючи змінювати консистенцію соку, що ферментує. Вина роблять складним та багатоступеневим поєднанням усіх видів різних практик. Процес продовжується, поки весь цукор у соку не буде переведений у спирт і рівень алкоголю не досягне бажаного значення. При цьому виділяється вуглекислий газ, тому вина, що готуються, повинні знаходитися у відкритих ємностях, щоб газ міг виходити.

Як роблять вино коротко
ЕтапОпис
Збір виноградуВиноград збирають вручну чи механічно.
ДробленняВиноград подрібнюють, щоб одержати сік.
ФерментаціяСік піддається ферментації, коли він цукор перетворюється на спирт.
Спелені

Чому вино називається вином?

І ось одного разу один заїжджий купець вклав в руку статуї злиток золота, а по дорозі назад виявив, що на місці зливка лежать грона незнайомих ягід. Старожили вважали, що боги таким чином спокутували провину Хотеша. Так і назвали ці плоди, вином. А потім і напій з них почали називати також.

На чому вино?

«Картопляна, пшенична, абрикосова, ячмінна, з гречаної каші, навіть із звичайної табуретування…» З сировиною для вина не все так універсально, але використовувати для його виробництва можна не лише виноград. Ми вирішили розібратися, з чого ще роблять вина, а також згадати найзнаменитіші з них.

Яке вино не вино?

На етикетці та контретикетці виноградовмісних алкогольних напоїв, в яких фактичний обсяг етилового спирту становить трохи більше 22%, необхідно буде розмістити напис: «НЕ Є ВИНОМ». Цей напис повинен займати від 1⁄5 загальної площі етикетки та контретикетки.

Яка країна вигадала вино?

Історія Найдавніший відомий ферментований напій – рисове вино, що виготовлялося в Китаї 9000 років тому. Виноробство виникло після освоєння людьми культивування винограду; це сталося в епоху неоліту. Перші виробництва виникли на Близькому Сході, в Месопотамії, на Кіпрі та Греції.