Чи можна смажити картоплю на олії?

Картопля можна смажити на рафінованій рослинній олії. Для додаткового смаку додайте до нього трохи смальцю чи вершкового масла. Щоб картопля ідеально підрум'янилася, опускати її слід у добре розігріте масло. Смажити на холодному олії або доливати його в процесі смаження не рекомендується.

Для цього смажити продукти потрібно на топленому олії, смальці (перетопленому свинячому жирі) або на рослинних оліях з одним ненасиченим зв'язком. А якщо без соняшникової олії не обійтися, то хоча б не нагрівати її сильно на сковороді.

Не рекомендується смажити і запікати картоплю до коричневої скоринки, досить обсмажити до золотистого кольору. Ще одна порада – нарізати картоплю товщими скибочками. Встановлено, що у скибочках розміром 14х14 мм міститься менше акриламіду, ніж у тонко нарізаних скибочках 8х8 мм.