Чому холодець солять наприкінці?

Солити холодець потрібно тільки в кінці варіння, якщо посолити на початку варіння або навіть у середині, то сіль припинить желювання бульйону. Солити холодець потрібно трохи міцніше, ніж звичайний бульйон, інакше після застигання він буде несмачним.

За півгодини до закінчення варіння кладемо лавровий лист, перець горошком та інші спеції за бажанням. Солимо бульйон у самому кінці, інакше можна помилитися з кількістю солі – бульйон весь час википає. Солити треба так, щоб гарячий бульйон здавався трохи пересоленим.

Варити при слабкому кипінні близько 5-6 годин. При цьому не слід закривати каструлю кришкою, інакше бульйон набуде сального смаку присмаку і стане каламутним.

Деякі господині нехтують цією процедурою, вважаючи, що видалення шумівкою накипу цілком достатньо для отримання прозорого бульйону. Однак злив перший бульйон, ви не лише забезпечите прозорість холодця, але й зменшіть кількість калорій у готовій страві і позбавтеся специфічного сального присмаку.