Як італійці їдять макарони?

Спагетті або будь-які інші довгі макарони слід їсти вилкою, а не ламати перед приготуванням або нарізати ножем на зручніші шматки, коли вони вже зварилися. Вдаватися до допомоги ложки теж не можна — в Італії з вас посміюватимуться.Jan 5, 2022

Фабричну пасту з муки твердих сортів нам привозять з Італії, з міста Граньяно — там пасту роблять найкраще у світі. У пасті із твердих сортів ні жиру та багато рослинного білка. Вуглеводи в такій пасті розщеплюються повільніше, насичуючи організм енергією на весь день.

Італія є світовим лідером з виробництва та споживання пасти. Щорічне виробництво цього продукту складає 3.500.000 тонн, а споживання – 25 кг на особу.

Згідно з легендою, першу пасту почали готувати в Китаї: 1291 р. мандрівник Марко Поло привіз до Італії з Піднебесної щось, що нагадує тальятелле. І помчала. Втім, самі італійці з цим докорінно не згодні і стверджують, що страва зародилася набагато раніше і саме в них.