Температура вистоювання тесту занадто низька (менше 5 градусів) або занадто висока (більше 50) – при таких температурах підйом тесту майже або зовсім припиняється. Протяги. На вистоювання прибирайте тісто у вимкнену негарячу духовку або шафку, накривши миску плівкою. Тісто надто солоне або надто солодке.
Що робити, якщо тісто не піднялося – можна, можливо чи з нього щось пекти або що потрібно зробити, щоб виправити помилку? Пекти з незмінного тіста, звичайно, можна, можливо, але пиріжки не будуть такими пишними. Вони не піднімуться ні під час смаження, ні у процесі запікання у духовці.
Не піднялося тісто – що з нього приготувати По-перше, з такого тіста завжди можна, можливо приготувати приголомшливу піцу. Якщо, звичайно, тісто не надто солодке. Хоча якщо воно саме таке, можна, можливо приготувати піцу для дітей з начинкою з ананасів та сиру, наприклад.