Чебуреки – це улюблена страва не тільки для любителів шашлику та грилю, а й для багатьох людей по всьому світу. Це справжня смачна закуска, яка представляє собою кругле тістечко, заповнене соковитою начинкою з м'яса або сиру. Щоб потішити себе цим смаком, не обов'язково використовувати руки – ви можете їсти чебуреки ложками.
Є чебуреки ложками можна у різних випадках: на пікніку, на вулиці, або навіть удома. Важливо розуміти, що є їх із ложкою – це не тільки спосіб зберегти свої руки чистими, а й спосіб насолодитися смаком дуже незвичайно. Однак, є чебуреки за допомогою ложки не так просто, як здається спочатку.
Існує кілька порад, які допоможуть вам навчитися їсти чебуреки ложками без особливих зусиль. По-перше, має значення правильне взяття пиріжка ложкою – потрібно тримати її над чебуреком таким чином, щоб ложка була спрямована вниз, а пиріжок знаходився між ложкою та долонею. Важливо пам'ятати, що пиріжок потрібно нахиляти під певним кутом, щоб з ложки легко з'їдалася начинка.
Номер кроку | Опис кроку |
---|---|
1 | Візьміть чебурек у праву руку та ложку у ліву руку |
2 | Потроху відкушайте невеликий шматок чебурека, підносячи його до рота за допомогою ложки |
3 | При необхідності додайте соус до чебуреку, помочивши ложку в соусі і нанісши його на відкушений шматок. |
4 | Повторюйте кроки 2-3 до того моменту, поки не з'їсте весь чебурек |
5 | Підкріпіться ковтком пиття після кожного відкушеного шматка чебурека |
6 | Після закінчення їжі не забудьте вимити руки і прибрати використаний посуд |
Що їдять ложкою з етикету?
Якщо з ножем і вилкою все більш-менш зрозуміло, ними ми користуємося по кілька разів на день, то ложка – більш рідкісний гість на столі, тому зупинимося на ній детальніше. Її потрібно тримати у правій руці та використовувати, якщо на столі є морозиво, суп, бульйон, картопляне пюре та інша рідка або м'яка їжа.
Як правильно покласти столові прилади під час їди?
Загальні прилади мають праворуч від страви, для якої вони призначені. Якщо до страви подається і вилка, і ложка, існує правило: ложку кладуть праворуч від страви, щоб було зручно зачерпувати та піднімати їжу, а вилку – ліворуч, щоб за допомогою її підтримувати їжу.
Як за етикетом є голубці?
Також необхідно правильно наколоти скибочку м'яса на зубчики, щільно притискаючи вказівним пальцем лівої руки вилку, і акуратно відправляючи їжу в рот. Якщо перед вами такі страви, як тефтелі, голубці чи омлет, то в цьому випадку користуються тільки вилкою, і тримають її у правій руці.
Як за етикетом класти ложку?
Праворуч від тарілки кладеться супова ложка, потім, якщо потрібно, ніж, ліворуч – виделка. Десертну ложку потрібно класти над тарілкою поверненою вліво, десертну вилку – там же, але повернути праворуч. Склянки та келихи ставляться над ножем, серветки кладуться на тарілку або ліворуч від вилки.