Чим корисна чи шкідлива манка

Манка багата на фітин, а фітин містить фосфор, який пов'язує солі кальцію і не дає їм надходити з кишечника дитини в кров.. Як тільки солей стає менше, паращитовидні залози "вимивають" їх із кісток і відправляють у кров.14 серп. 2010 р.

Чому не рекомендують їсти манну кашу?

Манка містить багато крохмалю, тому вона вважається висококалорійним продуктом.. Рівень калорійності – 100-120 ккал на 100 г крупи, приготовленої на молоці, тому вживання манної каші сприяє надмірному набору ваги. При цьому каша містить дуже мало вітамінів, мінералів, білка, клітковини.

Чим корисна манна каша для дорослої людини?

Харчові волокна манки знижують ризик розвитку ракових пухлин, а також допомагають при захворюваннях системи травлення. Наявність у манною крупі кальцію сприяє зміцненню зубів, нігтів і кісток, прискорює ріст волосся, робить його густим, шовковистим і стійким до випадання.