Хто вигадав рагу?

Колись народів Якось 400 років тому італійський кухар кількох кардиналів Доменіко Ромолі обсмажив баранину з цибулею на сковороді, додав біле вино і трави, а потім ще старанно протушкував у казані і назвав страву на французький манер «рагу» (ragoûter — «оживляти смак»).Jul 3, 2018

Слово "рагу– французького походження, і перекладається як "збуджувати апетит". Точна історія виникнення страви невідома, але він має свою легенду. Дехто вважає, що їжа придумали французи під час Столітньої війни з Англією, у дуже екстремальних умовах.

З'явившись як запозичене слово для позначення іноземної страви, рагу закріпилося в російській мові як назва подібних страв. Вперше згадується вже у Радищева. В італійській кухні рагу (італ. Ragù) – густий м'ясний або рибний соус для пасти.

Гуляш у російській кухні У Росії гуляшем зазвичай називають рагу з м'яса без кісток, що зазвичай готується у два прийоми – спочатку обсмажування, а потім гасіння в підливі, головний інгредієнт якої – томатний соус. Такий гуляш подається з будь-яким гарніром – картопляним пюре, макаронами, рисом, гречкою.