Середня добова доза для дітей, людей віком та жінок – від 50 до 100 грамів, а для чоловіків – від 150 до 200 грамів. Червоне м'ясо краще вживати у відвареному вигляді в обсязі 200–300 грамів на тиждень”, – порадила лікарка.
Бажано, щоб білок був переважно тваринного походження. То є в день достатньо від 50 до 150 грамів м'яса. Краще вибирати нежирне м'ясо – Птаха або ягняти. Від червоного м'яса – свинини, яловичини чи баранини – краще утриматися.
Щоб страва з яловичини, свинини чи баранини не завдала шкоди вашому здоров'ю, потрібно їсти м'ясо не частіше ніж 2-3 рази на тиждень. В іншому випадку зростає ризик раку кишечника, плюс можуть бути й інші побічні ефекти.