Навіщо потрібна програма ХАССП?

Система ХАССП оцінює ризики приготування неякісного продукту за умов конкретного виробництва та виявляє спеціальним методом аналізу точки, де ризик максимальний – критичні контрольні точки (ККТ). Далі, згідно з кроками впровадження ХАССП, розробляються методи запобігання або мінімізації небезпеки.Oct 24, 2018

Система ХАССП є ефективним знаряддям управління, яке використовується для захисту підприємства (торгової марки) при просуванні на ринку харчових продуктів та захисту виробничих процесів від біологічних (мікробіологічних), хімічних, фізичних та інших ризиків забруднення.

Законодавство з ХАССП в 2022 році Законодавство Російської Федерації передбачає в обов'язковому порядку, для підприємств, що випускають продукти харчування, а також громадського харчування, дотримання вимог з розробки, впровадження та підтримання процедур заснованих на принципах ХАССП.

Які підприємства зобов'язані мати ХАССП Систему повинні мати всі підприємства, які так чи інакше беруть участь у ланцюжку з виробництва та реалізації харчової продукції. До них належать не лише виробники, а й ті, хто продає, перевозить, зберігає продукцію.