Чому безе липне форум?

Безе липне після випічки, якщо спочатку білковий крем був приготовлений неправильно. Достатньо трохи недозбити білкову суміш, щоб вона тримала форму, не опадала, але починала липнути після випічки. У цьому випадку слід наступного разу використовувати міксер на пару хвилин довше. Головне, не перестаратися. Mar 27, 2021

Чому безе тріскається? Тут може бути кілька причин: занадто висока температура, погано збитий білок, а може ви використовували конвекцію при випіканні? Чи можна перезбити меренгу? Так, на жаль, можна.

Чому меренга мокне та липне після випічки? Всі кондитери, до яких ми звернулися за порадою, в один голос відповіли, що це відбувається через недостатньо довге сушіння. Також це можливо за вологої погоди: навіть добре просушені дрібнички через деякий час почнуть вбирати вологу.

Якщо вже готова меренга прилипає до зубів – Вона недосушена. Переконайтеся, що на посуді немає жиру. Якщо кілька крапель води не зіпсують безе, навіть за найменших слідів жиру білки не збити! Для того, щоб знежирити посуд, потрібно його просто добре помити і цього буде достатньо.