Кому не рекомендується їсти печериці?

Основні протипоказання для вживання грибів загострення захворювань ШКТ, гастрити, виразкова хвороба, коліт, дуоденіт, панкреатит, ниркова та печінкова недостатність. Солоні та смажені гриби дієтологи не радять їсти при схильності до розладів стільця.Aug 8, 2021

На шкоду печериць можна віднести той факт, що вони, як і будь-які інші гриби, здатні накопичувати шкідливі важкі метали, такі як свинець, особливо це стосується постарілих грибів. Щоб уберегти себе від цієї негативної властивості, купуйте гриби в перевірених місцях і завжди вибирайте свіжі печериці.

Люди з будь-якими проблемами із ШКТ не повинні є сирі гриби, або є їх нечасто та малими порціями – не більше 50-100 г. Лектини – не єдина проблема, пов'язана з поїданням сирих їстівних грибів.

Печериці знімають головний біль, покращують пам'ять, розумові процеси та іншу діяльність головного мозку. Регулярне вживання запобігає розвитку стресу, депресії, неврозів. Корисні властивості печериць відображаються на стані волосся, нігтів.