Як називають людину, яка оцінює їжу в ресторанах?

Ресторанний критик — спеціаліст у галузі кулінарії та ресторанного бізнесу, який займається професійним рецензуванням закладів громадського харчування.

Росспоживнагляд – найголовніший перевіряючий орган у сфері громадського харчування. Це вимоглива організація, що перевіряє, яка перевіряє весь спектр санітарних питань у закладі та дотримання СанПіНів. Інспекції бувають плановими та проводяться не частіше, ніж раз на три роки (п. 2 ст.

Ресторанний критик ходить ресторанами, пробує подані там страви та напої, а потім описує свої враження у рецензіях. Насамперед його цікавить якість кухні та винної карти, а також атмосфера закладу та рівень обслуговування.

Одна з найрідкісніших професій, оскільки лише 15% людям дана здатність розрізняти тонкі запахи та смаки. І переважно дегустують не їжу, а напої та аромати. Тим не менш, дегустатор їжі також необхідний.