Що буде, якщо перетримати вино?

Якщо перетримати вино на меззі, воно вийде зайво жорстким, в'язким і навіть, можливо, гіркуватим.Aban 19, 1397 AP

Вино перетворюється на оцет при вільному доступі повітря до ємності. Оцтові бактерії, мільйони яких живуть у виброматеріалі, що забродив, при достатній кількості кисню і температурі 6-45°C активізуються, переробляючи винний спирт на воду і оцтову кислоту.

Як зрозуміти що вино прокисло – струсити або спробувати – ви не сплутаєте цей смак ні з чим. Воно буде кислим, а язик почнуть щипати бульбашки, з'являється різкий запах і вміст алкоголю знижується до мінімуму.

У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.