Де більше крохмалю у картоплі?

В більшості випадків картопля з білою м'якоттю більше насичений крохмалем.23-Aug-2021

Де найбільше крохмалю Найпростіший спосіб визначити продукт із високим вмістом – дізнатися його «вік». У старій картоплі зазвичай більша кількість крохмалю, ніж молодий.

Зерна крохмалю (лейкопласти) містяться у клітинах картопляних бульб. Виробництво крохмалю полягає у подрібненні картоплі, при цьому крохмальні зерна вивільняються із зруйнованих клітин.

Найбільш крохмалистий овоч – картопля, крохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.