У якому місті вигадали тірамісу?

У десерту тірамісу історія походження почалася в XVII столітті Тоскані. Відомий ласун ерцгерцог Козімо III Медічі відвідав одну зі своїх провінцій – місто Сієнну. Місцеві кондитери вирішили здивувати високого гостя та зробили незвичайний сирний десерт.

Роберто Лінгуанотто У 1981 році його тезка Джузеппе Маффіолі (Giuseppe Maffioli) у щоквартальному журналі «Vin Veneto» писав, що тірамісу створив кондитер Роберто Лінгуанотто (Roberto Linguanotto) наприкінці 1960-х років, "трохи більше десятиліття тому", в ресторані "Alle Beccherie" (місто Тревізо).

Різдвяний пудинг, желе, кисіль, панакота або тірамісу подаються у маленьких вазочках/креманках на підставній тарілці. Такі частування прийнято їсти чайною або десертною ложечкою. Коли десерт буде з'їдено, покладіть ложечку на підставну тарілку. Залишати її у вазі або креманці – моветон.

Що таке тірамісу. Тірамісу — італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять бісквітне печиво савоярді, просочене міцною кавою, крем із яєчних жовтків, цукру та сиру маскарпоне та порошок какао, яким страву посипають зверху. Смак тірамісу – це смак какао та кава.