Що роблять із сушеної моркви?

Її можна смажити, варити, заморожувати та сушити. Сушена морква широко застосовується у харчовій, консервній промисловості, а також для одержання каротину. Широко використовується вона у медицині.

Як зберігати сушену моркву Після сушіння морква слід витримати пару діб однієї загальної ємності, щоб волога, що залишилася в продукті, рівномірно розподілилася. Після цього овочі перекладають у герметичні скляні або жерстяні ємності або бавовняні пакети. Зберігають морква у такому вигляді протягом 1 року.

Подрібнену морква викладіть на піднос шаром не більше 1 см. Сушіть її в розігрітій духовці до 65-70 градусів приблизно 6-8 годин в залежності від способу нарізки коренеплодів. При цьому кілька разів перемішуйте її. Для кращої циркуляції повітря, дверцята духовки злегка тримайте прочиненими.

Перед тим, як зробити сушіння моркви в духовці, її необхідно бланшувати – варити в киплячій воді 20 хвилин і охолоджують у холодній воді. Можна сушити морква у домашніх умовах і без бланшування, але така морква швидко втратить смакові та корисні якості.