Як подати страви гостям: секрети правильного сервірування

Зустріч гостей у будинку завжди пов'язана із подачею їжі. Чудовим способом показати турботу та гарний смак є вміння правильно подавати страви. Правильна подача не тільки створює враження про вашу увагу до деталей, але також доповнює смакове враження від страв та робить їжу більш задовільною.

Перше враження отримує людина відразу при вході в будинок і при першому погляді на стіл. Стіл повинен бути красиво та акуратно сервірований, з використанням відповідного столового приладу та посуду. Різноманітні соусники, салатники, пляшки з напоями та інші аксесуари мають бути розташовані так, щоб гості легко могли їх знайти та використати, не привертаючи зайвої уваги.

Не забувайте про комфорт гостей. Як господар, ваше завдання – переконатися, що кожен гість може насолоджуватися прийомом їжі без незручностей. Підготуйте достатню кількість столових приладів, тарілок та склянок, надайте гостям можливість вибору, пропонуючи різноманітні страви та напої. Переконайтеся, що столи та стільці зручні, а атмосфера комфортна та приємна.

Як правильно подавати страви гостям
страваскладПодання
Салат Цезар"Курка, салатний лист, сухарики, пармезан, соусПриготувати салат, змішавши всі інгредієнти, заправити соусом та прикрасити сальсою
Суп "Борщ"Буряк, морква, картопля, капуста, м'ясо, сметанаПодати гарячим у супницях, доповнити сметаною та зеленню
Головна страва "Стейк"М'ясо, сіль, перецьПриготувати стейки на грилі до бажаної прожарки, посолити, поперчити та подати з соусом.
Десерт "Тірамісу"Савоярді, маскарпоне, кава, какаоЗмочити савоярді у каві, викласти у спеціальну форму, шаром намазати маскарпоне, висипати какао зверху та охолодити

Порядок подачі страв та напоїв на банкеті Усі страви не подаються одночасно, їхня послідовність відповідає порядку пропозицій у меню. Закуски з м'яса та птиці подаються після свіжих овочів, ікри та олії. Після холодних закусок подають гарячі, потім перші страви, гарячі страви, десерти та фрукти.

В якому порядку подаються блюда?

Офіціант повинен стояти праворуч від гостя, тримаючи у правій руці пляшку так, щоб її етикетка була звернена до гостя. Після напоїв офіціант отримує та подає послідовно холодні закуски, гарячі закуски, супи, другі гарячі страви, а потім десерт..

Як правильно подавати страву гостю?

Стандарт 1.: На лівій руці тримаємо піднос, правою рукою, подаємо страва гостю, що сидить ліворуч, злегка повернувши його (що б не перевернути). Праворуч сидячому гостю подаємо страва лівою рукою, перекладаючи тацю в праву руку. Ви підходите праворуч від гостя і правою рукою виставляєте страва перед гостем.

Як правильно подавати їжу на стіл?

Основні правила подання страв

  1. Їжу та напої доставляють тільки на таці.
  2. Усе страви, які прийнято подавати гарячими, накриваються сервіровкою серветкою. …
  3. Гаряча їжа сервірується на тарілці, розігрітій до температури +50С.
  4. Посуд ставлять на таці в один ряд, поміщаючи важчі предмети ближче до офіціанта.

Які страви виносяться першими?

Зважаючи на те, що різновидів гарячих страв придумано багато, офіціанту слід дотримуватися загальноприйнятої черговості. Першою виносять їжу з риби та морепродуктів. Далі на стіл ставлять гаряче з м'яса, а останнім – овочі. Для риби використовують тарілки овальної форми або порційні сковорідки, якщо вона смажена чи запечена.