Де виробляються ферменти, що розщеплюють вуглеводи?

Підшлункова залоза: Виробляє панкреатичний сік, секретує інсулін, виділяє ферменти, що розщеплюють білки, ліпіди, вуглеводи.

Білкові ферменти синтезуються на рибосомах, а РНК – у ядрі. Терміни фермент та ензим давно використовують як синоніми: перший в основному в російській та німецькій науковій літературі, другий — в англо- та франкомовній.

Ферменти, необхідні для остаточного перетравлення білків, викидаються підшлунковою залозою у верхній відділ тонкої кишки – дванадцятипалу кишку. Пепсин, що працює в шлунку, разом з працюючими в дванадцятипалій кишці трипсином та іншими. ферментами розщеплюють більшість харчових білків до амінокислот.

Як організм отримує ферменти Ферменти для розщеплення білків, жирів та вуглеводів у порожнину 12-палої кишки виділяє підшлункова залоза. Розщеплення білків здійснює протеаза, вуглеводів – Амілаза, жирів – Ліпаза підшлункової залози за участю жовчі, що виробляється печінкою1, 4.