В якому місті вигадали глінтвейн?

Перші рецепти близького до глінтвейну напою були відомі Стародавньому Римі. Тоді вино змішували із прянощами, але не нагрівали. Справжнє гаряче вино з'явилося за часів Середньовіччя у країнах Північної Європи та Центральної Європи.

Вважається, що цей напій родом із Нюрнберга, але сьогодні його можна скуштувати на багатьох різдвяних ярмарках по всій країні. Крім червоного вина у приготуванні глінтвейну використовують і біле вино. До нього також додають цитрусову цедру, всілякі прянощі, мед та фрукти.

Початковий варіант глінтвейну з'явився у Стародавньому Римі — саме там гаряче вино з водою та спеціями вважалося напоєм знаті та лікувальним засобом. Офіційне походження глінтвейну – Німеччина. Перші згадки про gluhender Wein, який вважається класичним традиційним глінтвейном, знайдені у Німеччині.

Глінтвейн – Зимовий гарячий алкогольний напій, який складається з вина, нагрітого до 70-80 ° С, цукру і спецій. За старих часів у північній частині Німеччини на різдвяних базарах та святах, які проводили на відкритому повітрі, прийнято було розпивати вино щоб і зігрітися та підняти настрій.